Schutter Houston aangeklaagd voor moord

11-07-2014 10:03

De man die woensdag in een voorstad van Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zes mensen doodschoot, is moord ten laste gelegd. Amerikaanse media kwamen vrijdag met bloederige details naar buiten over de schietpartij in executiestijl.

Ronald Lee Haskell klopt woensdagavond op de deur van zijn voormalige schoonzus en zwager. Hij is op zoek naar zijn ex-vrouw, die met hulp van Haskells schoonzus naar Texas is verhuisd om aan hem te ontkomen. De 33-jarige man, gekleed in een uniform van pakketdienst FedEx, dringt de woning binnen. Hij bindt zijn schoonzus, zwager en hun vijf kinderen vast en dwingt ze met hun gezicht naar beneden op de grond te gaan liggen. Als ze weigeren te vertellen waar Haskells ex is, haalt hij de trekker over.

Alle zeven schiet hij in het achterhoofd. Vader, moeder en vier kinderen overlijden ter plekke. Alleen Cassidy, 15 jaar oud, overleeft de kogel. Ze houdt een schedelbreuk over aan het schampschot en houdt zich dood. Als Haskell het huis heeft verlaten belt ze het alarmnummer om te vertellen dat hij op weg is naar haar grootouders om daar verder te gaan. De politie weet hem te onderscheppen en uiteindelijk te arresteren. Cassidy ligt dan al in kritieke toestand in het ziekenhuis.

ANP