Binnenland

Begrafenis onderbroken door dronken man in graf

14-07-2014 16:03

Het regionieuws van maandag 14 juli.

Rouwstoet vindt dronken man in graf

Het zal je gebeuren. Je begraaft een geliefde, vriend of kennis en vlak voordat het lichaam in de kist naar zijn laatste rustplaats zakt, blijkt dat er in het graf een dronken man ligt te slapen. Het gebeurde afgelopen weekend op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.

De begrafenisondernemer zag vlak voor het zakken van de kist ineens twee laarzen en twee benen in het graf. Hij dacht in eerste instantie dat er een lijk lag of dat een collega onwel was geworden, maar nadat hij ook twee tassen vol bier en wijn in het graf zag liggen, wist hij genoeg.

Er lag een stomdronken man in het graf, terwijl de rouwstoet aan het wachten was om de begrafenis ‘af te ronden’, moest eerst de man uit het graf worden verwijderd. Hij werd met veel moeite op een bankje gezet, waarna de politie werd ingeschakeld. Het wonderbaarlijke voorval gebeurde om 11.00 uur ‘s ochtends, meldt RTV Rijnmond.

‘Houd mijn fiets, geef mijn tas terug’

De fiets van een bijstandsmoeder uit Zeist is zaterdag gestolen, terwijl zij bij het afscheidsfeestje van haar zoon uit groep acht aanwezig was. In haar fietstas zat haar tas met al haar belangrijke documenten en sleutels. Door de diefstal kan het gezin niet op vakantie, aangezien het vervangen van rijbewijs, id-kaarten en sloten op haar huis enkele honderden euro’s gaat kosten. Het zou voor het eerst in jaren zijn dat het gezin op vakantie zou kunnen. Op Facebook plaatste de moeder een oproep aan de dief: houd mijn fiets, maar geef mijn tas terug.

Wim-Lex vliegt met het gewone volk

Prachtig, een koning hebben die lekker normaal is gebleven. Onze eigen Wim-Lex vloog afgelopen vrijdag met een regulier KLM-toestel van Londen naar Schiphol. Hij nam rustig de moeite om met zijn achterbuurman over Oranje te kletsen. Of zij samen stamppot hebben gegeten is onduidelijk.

Grote brand in Pekela

Een grote brand heeft zalencentrum Concordia in Oude Pekela vannacht volledig verwoest. Rond 02.20 uur werd de brand ontdekt, waarna de brandweer op volle oorlogssterkte de brand bestreed. Het bleek tevergeefs, van het pand is weinig over

Groep zwervers gepakt in Almelo

In Almelo is zaterdag een groep dronken zwervers opgepakt, nadat er bij de politie veel klachten binnenkwamen. Zo werd winkelend publiek uitgescholden, scholden de zwervers onderling en dronken zij alcohol in het openbaar. De vijf mannen en een vrouw mochten hun roes uitslapen en mochten zondag met een bekeuring op zak weer naar buiten.

Man verwondt zichzelf, vrouw drinkt teveel

We blijven nog even in Almelo, want de politie had het dit weekend maar druk. Na een melding van huiselijk geweld drong de politie een huis binnen in de wijk Ossenkoppelershoek. Zij troffen een behoorlijk pas bloed en een ingeslagen ruit aan, maar de woning was verlaten. Het bleek dat de man des huizes zijn woede had afgereageerd en zichzelf daarbij per ongeluk had verwond. Zijn vriend bracht hem naar het ziekenhuis, en werd bij terugkomst thuis opgewacht door de agenten. Zij had duidelijk teveel gedronken, kon haar rijbewijs inleveren en werd opgepakt.

Man haalt betaalt boete uit gokkast

Vrouwe Fortuna was een gokker in de Zandvoortse gokhal dit weekend goed gezind. De man werd gearresteerd, aangezien hij nog een boete van 220,- euro had openstaan. Op het moment dat de agenten hem wilden aanhouden, loeide de gokkast en kwam er maar liefst 217,- euro uit de fruitautomaat gerold. De strandpolitie vraagt zich af of dit met geluk te maken heeft.