Nederland 1, 2 en 3 verdwijnen, worden NPO 1, 2 en 3

14-07-2014 11:38

De Nederlandse Publieke Omroep gaat het binnenkort helemaal anders doen. De namen van de publieke televisienetten worden per 19 augustus gewijzigd. Nederland 1, 2 en 3 zijn vanaf dan NPO 1, 2 en 3.

Herkenbaarder

De NPO voert de naamswijziging door om zo ‘herkenbaarder’ en ‘beter vindbaar’ te zijn in ‘een nieuwe digitale wereld’, schrijft De Volkskrant. “Door nu overal NPO aan toe te voegen, verbinden we alle netten en zenders van de publieke omroep met elkaar,” aldus Shula Rijxman, bestuurslid van de overkoepelende omroeporganisatie.

100.000 euro

Vanwege de verandering moest er natuurlijk ook een nieuw logo komen. Rijxman meldt dat dit logo inmiddels ontworpen is. Het logo, bestaande uit de oude logo’s met respectievelijk 1, 2 en 3 erop, maar met de toevoeging van een grijze ruit met ‘NPO’ erin, heeft de lieve som van 100.000 euro gekost. Rijxman stelt dat het toepassen van de nieuwe logo’s in leaders en op sites binnen het bestaande budget voor marketing gedaan wordt.

In totaal kost de naamswijziging de NPO ruim anderhalve ton. Rijxman reliseert  zich dat dit een behoorlijk bedrag is in tijden van crisis, maar “we zijn er echt van overtuigd dat dit moet gebeuren,” zegt ze.

Het is de bedoeling dat op de televisie de logo’s 24 uur per dag in de rechterbovenhoek in uw scherm gaan branden.

Toevoeging

Buiten de televisiezenders 1, 2 en 3, krijgen ook Zapp en Zappelin de toevoeging NPO voor hun naam. Ook de zes radiozenders zullen NPO Radio 1 tot en met NPO Radio 6 gaan heten.