Nieuws

Geen beroep in zedenzaak Cuijk

15-07-2014 07:34

Frank R. moet definitief 6 jaar de cel in en daarna naar een tbs-kliniek. Het Openbaar Ministerie (OM) en R.’s advocaat gaan niet in beroep tegen zijn straf, hebben ze maandag laten weten. De man uit Cuijk werd anderhalve week geleden veroordeeld omdat hij 20 minderjarige meisjes via internet had aangezet tot ontucht. Een aantal van hen misbruikte hij ook fysiek.

Het OM vermoedde dat er in totaal zo’n 300 slachtoffers zijn en eiste 10 jaar cel en tbs tegen de man uit Cuijk. Toch liet het OM direct na de uitspraak al weten “niet ontevreden” te zijn met de uitspraak, ook al was die lager dan de eis. Ook R.’s advocaat was “gematigd tevreden”, hoewel de straf hoger uitviel dan zijn voorstel van 4 jaar.

Volgens het OM is de veroordeling een erkenning voor de slachtoffers. Bovendien is het OM blij dat R. is veroordeeld tot het betalen van smartengeld, zoals de slachtoffers hadden geĆ«ist: “Ook heeft een aantal slachtoffers aangegeven tevreden te zijn met de opgelegde straf en verder te willen gaan met hun leven.”

ANP