Verwarring door strengere veiligheidscontroles

15-07-2014 11:37

Door de strengere veiligheidscontroles op luchthavens, is verwarring ontstaan onder reizigers. Dit schrijft De Telegraaf. Uit onderzoek blijkt dat slechts 39,5 procent op de hoogte is van de regel dat men niet meer mag vliegen met een niet opgeladen elektrisch apparaat.

Boekingssite Cheapflights ondervroeg ruim 1200 Britten en Amerikanen naar wat zij vonden van de strengere veiligheidscontroles. 47 procent van de respondenten gaf aan dat het hen niet geheel duidelijk is wat de nieuwe maatregel precies inhoudt.

De strengere maatregel geldt voor allerhande elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, draagbare spelcomputers en MP3-spelers, is in het leven geroepen omdat terroristen wellicht bommen zouden kunnen maken van de lege apparaten. Van de mensen die wel op de hoogte zijn, geeft meer dan de helft aan dat ze zich hierdoor veiliger voelen.

20 procent van de ondervraagden ergert zich zó enorm aan de steeds strengere veiligheidscontroles op luchthavens dat ze intussen overwegen om gewoon helemaal niet meer in een vliegtuig te stappen.