Voetbal

Louis van Gaal doneert tekenpremie aan goed doel

17-07-2014 13:26

Over Louis van Gaal is de afgelopen maanden ongelooflijk veel gezegd en geschreven. Meestertacticus, man met een gouden pik en ga zo maar door. Spelers die onder Van Gaal gewerkt hebben prijzen altijd zijn menselijkheid en zijn warme belangstelling in de persoon, journalisten hebben het daar doorgaans moeilijker mee. Maar dat Van Gaal een groot hart heeft mag duidelijk zijn.

Bij de onderhandelingen over een contract met de Engelse grootmacht Manchester United heeft Van Gaal namelijk een bijzondere move ondernomen. Omdat hij geen zaakwaarnemer heeft (die acht hij niet nodig) heeft hij bedongen dat de gebruikelijke makelaarsfee (in dit geval 600.000 pond) in z’n totaal gaat naar de stichting Spieren voor Spieren. Van Gaal is al jaren ambassadeur van Spieren voor Spieren.

Van Gaal doet er schep bovenop

Zelf doet Van Gaal er nog een zeer aardig schepje bovenop, meldt de Daily Mail. Zelf legt hij er ook nog zes ton bij, waardoor Spieren voor Spieren een zeer mooi bedrag mag bijschrijven. Manchester United wenste verder niet te reageren op de (mooie) zaak, omdat het gaat om persoonlijke afwegingen van Van Gaal.

Update 14.00 uur: Spieren voor Spieren laat in een reactie aan ThePostOnline weten nog geen contact te hebben gehad met Louis van Gaal. ,,Louis heeft hele drukke dagen achter de rug, dus wij hebben hem nog niet gesproken. Als de berichtgeving inderdaad klopt zou dat fantastisch zijn. Een geweldig gebaar.”