Marechaussees ontslagen wegens diefstal Mars-reep

17-07-2014 08:23

Acht marechaussees, die verantwoordelijk waren voor de bewaking van de Koninklijke Stallen, zijn oneervol ontslagen, schrijft De Telegraaf. De medewerkers staan op straat omdat ze de snoepautomaat in hun wachtlokaal vlak naast de ingang van het statige Haagse gebouw hebben geplunderd.

Nadat bleek dat er grote hoeveelheden Marsen, rollen Mentos en zakjes drop verdwenen waar niet voor betaald werd, deed de exploitant van het apparaat aangifte van diefstal. Hierop installeerde de sectie interne onderzoeken een cameraatje. Door de beelden daarvan vielen de snoepdieven door de mand.

De moeder van één van de ontslagen mannen is niet te spreken over het ontslag van haar zoon. “Hij was net begonnen bij de Koninklijke Stallen, toen hij van ervaren collega’s te horen kreeg dat je bij die automaat niet hoefde te betalen. Iedereen plunderde hem,” aldus de vrouw. “Hij heeft één keer gekeken of het inderdaad zo makkelijk ging. Er kwam niks uit en toen is hij weggelopen. Toch blijkt het genoeg om hem te ontslaan. Dat is toch ongelooflijk als je hebt beloofd desnoods je leven voor ons land te geven”.

Volgens woordvoerder Alfred Ellwanger van de Koninklijke Marechaussee zijn de mensen ondanks het relatief lichte vergrijp ontslagen, omdat ze hebben gestolen uit een gebouw dat ze juist moesten bewaken. De top van de KMar neemt dat hoog op. “Er is sprake van een onherstelbare vertrouwensbreuk”, aldus Ellwanger.