Nieuws

Ontslagen docenten Ibn Ghaldoun krijgen baan niet terug

18-07-2014 11:31

De twaalf oud-docenten van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam krijgen hun baan niet terug bij de nieuwe school De Opperd. Dat heeft de rechter in Rotterdam vrijdag in een kort geding besloten.

De leraren werden ontslagen, omdat Ibn Ghaldoun failliet ging na de diefstal van 27 eindexamens op de school. Via een ingewikkelde constructie zette het Christelijk Voortgezet Onderwijs Rotterdam (CVO) het islamitisch onderwijs in Rotterdam voort in De Opperd.

De rechter wees de eis van de docenten af omdat nog niet aannemelijk is, dat het CVO de activiteiten van de Ibn Ghaldoun overneemt. Het CVO heeft daarom ook geen wettelijke verplichting deze leraren in dient te nemen.

De diefstal van de eindexamens in mei vorig jaar zorgde voor een sneeuwbaleffect. Ook problemen met het onderwijzend personeel kwamen opnieuw naar buiten, onder meer via een rapport van de Onderwijsinspectie. Een aantal leraren was niet bevoegd of gaf naast het eigen vak onbevoegd les in andere vakken. De 12 leraren die hun baan terug willen, zijn overigens wel bevoegd.

ANP