Tweede zwarte doos MH017 gevonden

18-07-2014 08:03

Persbureau Reuters meldt dat de tweede zwarte doos van het ramptoestel van Malaysia Airlines is gevonden door reddingswerkers. De eerste werd gisteren al gevonden door Pro-Russische separatisten.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop heeft de opstandelingen in Oekraïne opgeroepen de zwarte dozen van de Boeing 777 over te dragen aan internationale onderzoekers.

Ook heeft de Australische regering in verband met de crash van vlucht MH17 de Russische ambassadeur ontboden. Premier Tony Abbott maakte dit vrijdag in het parlement bekend. Aan boord van het ramptoestel, dat van Amsterdam naar Kuala Lumpur vloog en donderdag zou zijn neergehaald boven het oosten van Oekraïne, bevonden zich zeker 27 Australiërs.

Abbott zegt dat alle wijst op een misdaad “vermoedelijk begaan door rebellen die door Rusland worden gesteund”. Hij wil een “categorische verzekering” dat de Russische regering volledig meewerkt aan het onderzoek naar de ramp.

Naast de tweede zwarte doos, zijn intussen door reddingswerkers ook al veel lichamen gevonden. Tot nu toe wist men 121 lichamen te bergen, maakten de Oekraïense reddingsdiensten vrijdagochtend volgens persbureau Interfax bekend.