Voortbestaan Belkin-ploeg gegarandeerd

21-07-2014 09:05

Het voortbestaan van de wielerformatie Team Belkin na dit seizoen is gegarandeerd. Zondagavond laat werd via een conference call nagenoeg de laatste hand gelegd aan een unieke sponsordeal in de Nederlandse sportgeschiedenis met een leidende rol voor de Lotto, zo weet De Telegraaf.

Als nieuwe hoofdsponsor kiest Lotto voor een gecombineerde wieler- en schaatsploeg. Daar is ook Team BrandLoyalty betrokken, de succesvolle formatie van coach Jac Orie, olympisch kampioen Stefan Groothuis en – sinds enkele maanden – Sven Kramer. De wieler- en schaatsploeg gaan vanaf komende winter dezelfde identiteit en uitstraling krijgen. Een unieke stap: nog nooit stapte de Lotto zo in de de sportwereld. Wel werd er via de verkoop van loten in totaal al meer dan 1,4 miljard euro afgedragen aan de breedtesport in Nederland.

Uitstraling

Ook BrandLoyality doet mee in de sponsoring van de ploeg. Volgens CEO R~obert van der Wallen is de samenwerking met Lotto en de schaatsploeg uniek. ,,Eigenlijk wordt het een gecombineerde ploeg die op logistiek en organisatorisch vlak, maar ook op sporttechnisch vlak slaan. Je kunt het zien als twee ploegen, namelijk een schaatsploeg en een wielerploeg, maar met één en en dezelfde uitstraling.”

Zondag werden de contracten al op de mail gezet en de intentieverklaring ligt klaar om getekend te worden. Maandag zal tijdens de persconferentie van Team Belkin op de tweede rustdag van de Tour de France in Narbonne waarschijnlijk al meer duidelijkheid gegeven worden. Richard Plugge, teammanager van Team Belkin, heeft de deal bevestigd. De deal zorgt ook voor de renners voor opluchting. Toch is het onduidelijk of de gehele ploeg bij elkaar blijft. Met name aan Bauke Mollema en Lars Boom wordt door andere ploegen getrokken. Mollema zou kunnen tekenen bij het Amerikaanse Trek en Boom staat in de nadrukkelijke belangstelling van Sky.