Joran van der Sloot betrapt met smartphone

30-07-2014 07:09

Joran van der Sloot en zes medegedetineerden zijn dinsdag in hun cel in de Piedras Gordas gevangenis in Peru betrapt met smartphones. Dit schrijft het AD op basis van berichtgeving in de Peruaanse krant Trome.

Naar alle waarschijnlijkheid gebruikten Van der Sloot en zijn medegevangenen de toestellen om mee te gokken in een loterij. Joran mag nu twee weken in een strafcel nadenken over zijn illegale telefoonbezit, zo heeft zijn advocaat naar buiten gebracht. Volgens de raadsman werd de telefoon echter alleen maar afgepakt omdat Van der Sloot weigerde smeergeld te betalen aan de directeur van de gevangenis.

Uit onderzoek van de smartphone van Van der Sloot bleek verder dat hij regelmatig belde met zijn kersverse vrouw Leidy Figueroa, met wie hij begin deze maand trouwde. Ook zou hij meermaals gebeld hebben met zijn advocaat Máximo Altez en met een ambtenaar van het Nederlandse consulaat.

Eerder berichtte de Peruaanse krant ook al dat Van der Sloot vrije toegang tot het internet had vanuit zijn cel. Op die manier deed hij mee aan online weddenschappen. “Zo gokte hij op wedstrijden van Oranje tijdens het WK voetbal in Brazilië, weddenschappen waarmee hij 20.000 Peruaanse sol (zo’n 5345 euro) verdiende,” aldus Trome.