Nieuws

Uber blaast taximarkt op

30-07-2014 07:50

Taxibedrijf Uber start met het delen van auto’s door particulieren. Via de service kunnen automobilisten vanaf vandaag geld verdienen door met hun eigen wagen rond te gaan rijden als taxi. Dat meldt Uber, het taxibedrijf van de mobiele app waarmee reizigers een taxi kunnen bestellen, in De Telegraaf.

Met de introductie van Uberpop kunnen nu ook particulieren hun auto als taxi inzetten. De dienst is in het buitenland al razend populair onder zowel amateurchauffeurs als passagiers. Het gaat om een proef waarbij iedereen die een nette vierdeurs auto bezit vanaf bouwjaar 2005 de passagiers van Uber mag vervoeren. Belangstellenden moeten minimaal 21 jaar oud zijn en een verklaring omtrent het gedrag afgeven.

Uber is in diverse Europese landen verwikkeld in rechtszaken met de bestaande taxibranche. In Nederland is er minder verzet tegen Uber, maar dat kan veranderen nu er in korte tijd honderden particulieren kunnen toetreden tot de taximarkt.

In Amsterdam gaat het bedrijf vandaag al van start met particuliere chauffeurs. Het begint woensdag met twintig chauffeurs een proef met de nieuwe service UberPOP, die de helft goedkoper is dan een gewone taxi.