Weten & Tech

Zevendedagsadventisten leven langer

02-08-2014 18:17

Als Zevendedagsadventist mikt Marianne Thieme op het eeuwige leven. Als straks de klaroenen schallen en de Apocalyptische Ruiters aan de horizon verschijnen, overleeft zij de finale schifting van De Heere. Want Marianne gelooft! Maar Zevendedagadventisten hebben ook op deze aarde een voordeel.

Dan Buettner doet als wetenschapper onderzoek naar de leeftijd die bevolkingsgroepen bereiken. Hij ontdekte dat vooral buiten zijn vaderland Amerika bevolkingsgroepen voorkomen die langer dan de gemiddelde mens leven. Eén van die groepen bevond zich echter binnen de grenzen van de Verenigde Staten: Het Kerkgenootschap der Zevendedags Adventisten. Die leven tien jaar langer dan de normale Amerikaan.

Volgens Dan Beuttner heeft dat twee oorzaken. Om te beginnen staan de Zevendedagsadventisten op een dieet dat is gebaseerd op groenten, en vormt vlees slechts een klein onderdeel van het menu. En omdat deze groep ook nog eens fanatiek de Sabbat heiligt, hebben ze een prima manier om van de wekelijkse stress af te komen. Tel daarbij op dat in Amerika 84% van elke dollar die aan gezondheidszorg wordt besteed opgaat aan stress- en voedingsgerelateerde ziektes en weet dat Marianne Thieme langer leeft dan normale stervelingen.

Beuttner maakte zijn opvallende resultaten wereldkundig bij Huffington Post.