Weektickets Sziget Festival voor het eerst uitverkocht

04-08-2014 14:21

Voor het eerst zijn de passepartouts voor het Hongaarse festival Sziget helemaal uitverkocht. Met nog precies een week te gaan voor het festival begint, is dat een nieuwe mijlpaal voor het festival.

Volgens Károly Gerendai, een van de bedenkers van het festival, komt het succes dit jaar niet alleen door de sterke line up, maar ook “door alle extra’s die het festival een paar jaar terug heeft geïntroduceerd.” Ook denkt hij dat het succes te danken is aan het feit dat Boedapest een steeds populairdere stad wordt om naartoe te gaan. Gerendai verwacht dit jaar zo’n 400.000 mensen op het terrein, waaronder zowel gasten als medewerkers, vips en artiesten.

Kaarten aan de deur

Toch is het niet helemaal slecht nieuws voor de late beslissers: het festival heeft nog 1000 weekkaarten beschikbaar aan de poort van het festival. Interrailers, lifters en andere vakantiegangers die (incidenteel) in Boedapest belanden, kunnen alsnog de hele week op het festival vertoeven als ze op tijd zijn. Wel waarschuwt het festival niet op straat te kopen maar echt aan de deur van het festival.

Het Sziget Festival – The Island of Freedom – werd in 1993 voor het eerst gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste festivals van Europa. Jaarlijks reizen zo’n 18.000 Nederlanders af naar het eiland in de Hongaarse hoofdstad om grote artiesten te zien. Ook biedt het festival een ruim programma aan kunst, ontspanning en enorm veel activiteiten die een breed publiek bedienen. Benieuwd hoe het vorig jaar was? Lees hier ons dossier.

Ook dit jaar is ThePostOnline weer van de partij op het festival. Vanaf 12 augustus doen Jeroen van Zanten en Marleen Stoker elke dag verslag voor je.