Binnenland

Buurtbewoners protesteren, politie doodt paard alsnog

05-08-2014 16:35

Het regionieuws van dinsdag 5 augustus.

Inbreker betrapt, mishandelt bewoner

Een 50-jarige Groninger is vannacht mishandeld door een inbreker die hij op heterdaad betrapte in zijn huis. Dat gebeurde nadat de man de politie had ingelicht over zijn ongenode gast. De politie wist de 24-jarige inbreker niet lang daarna in te rekenen. De bewoners is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Wilde hengst geslacht, ondanks protest

Een wilde hengst in Geeuwenbrug wordt geslacht, ondanks protest van omwonenden. De knol ontsnapte onlangs en werd door buurtbewoners weer terug zijn weiland in gedirigeerd. Volgens de politie is het beest gevaarlijk en moet het daarom worden geslacht. De buurtbewoners zeggen juist dat het paard steeds minder schuw wordt en zij vinden het van de zotte dat een gezond dier wordt geslacht. De politie wilde het paard in het weiland afschieten, maar heeft er nu voor gekozen om het paard naar een slager te brengen en het aldaar naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

Man (18) dreigt met messen, politie schiet

Een 18-jarige man uit Hengelo die een agent bedreigde met messen, is door de politie in zijn been geschoten. Volgens omstanders werd er vijf keer op de man geschoten. Dat gebeurde op het moment dat hij dreigend messen op de agent afliep. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u een eurootje over voor de glijbaan in Pekela?

Henry Schrik heeft samen met zijn matties een dikke vette glijbaan gemaakt bij het Heeresmeer in Pekela. De glijbaan is wel dertig meter lang en komt uit in het water. Er is één probleem: het plastic dat in de glijbaan moet komen te liggen, kost maar liefst 150,- euro en dat is Henry en kornuiten wat te gortig. Vandaar dat hij op zoek is naar sympathisanten die willen bijdragen, meldt ‘fotograaf en videograaf’ Otto Kerbof van het immer gezaghebbende PrachtigPekela.

Glasplaat tegen rijdende trein gegooid

Totaalidioten hebben maandagavond een glasplaat tegen een rijdende trein gesmeten bij het station van Den Dolder. Ook sloopten zij een wachthokje op het station. De trein was dermate beschadigd dat deze de reis niet kon vervolgen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Vlaggen halfstok op brandweerkazernes

Op alle brandweerkazernes hangen vandaag de vlaggen halfstok. Dat gebeurt als eerbetoon aan de duiker die maandagmiddag overleed in het Noord-Hollands Kanaal bij Koedijk. Hij werd onwel toen hij een automobilist uit het water wilde redden. Het is traditie dat brandweerkazernes de vlag half stok hangen wanneer een collega tijdens zijn werkzaamheden overlijdt.

Seuntjens naar beloften

Mats Seuntjens is door de technische staf van NAC Breda teruggezet naar de beloften. De aanvaller zou een vervelende houding hebben gehad tijdens trainingen en oefenwedstrijden. De directie van de voetbalclub benadrukt dat er bij NAC “passie, inzet en strijd” wordt verwacht. Seuntjens zal zich nu via de beloften moeten terugknokken.