Ondertussen op het VIVA Forum

05-08-2014 17:22

Onderstaande vragen zijn authentieke vragen die afkomstig zijn van het VIVA-Forum. Dit betekent dat iemand ze ooit heeft gepubliceerd als serieuze vraag.

De site Ondertussen op het Viva Forum heeft de vragen samengevat tot de citaten zoals ze hieronder staan afgedrukt. 

 

“Die huidige individualistische maatschappij, ik vind het werkelijk OM TE KOTSEN. Zo zijn er van mijn generatie nog maar weinig vrouwen die zich drukmaken om vrouwenongelijkheid en onderdrukking. Schandalig natuurlijk. Veel meisjes vinden het prima als ze leuke kleren in de kast hebben hangen en ‘s zomers een roseetje of een witbiertje kunnen drinken in het park. En dat terwijl er in allerlei andere landen gewoon hartstikke slecht met vrouwen wordt omgegaan. In ons eigen Nederlandje is dat trouwens niet veel beter, denk alleen maar aan de loonkloof tussen ons en die smerige kerels. Daar zijn natuurlijk alle mannen verantwoordelijk voor, dat is logisch. Ik ben trots om te zeggen dat ik nog nooit seks met een jongen/man heb gehad en dat ook nooit zal doen zolang vrouwen geen gelijkwaardige positie hebben in in ieder geval Nederland. 

feministe1995” (Tumblr)

 

Lieve Feministe1995,

Je hebt volkomen gelijk. De maatschappij is individualistisch en het enige mensenrecht dat nog wordt geschonden is de gruwelijke ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zelf noem je al de loonkloof, toch geen kleine kloof, maar kijk bijvoorbeeld ook eens naar de speelgoedfolders van Bart Smit of de manier waarop vrouwen door Radio 538 worden weggezet als seksgestoorde sletten die de hele dag aan een broodje hotdog likken als ze op een festival zijn.

Het is jammer dat jij zo’n beetje de enige bent die dit doorheeft. Eigenlijk zouden alle vrouwen, zusters, zich moeten verzetten tegen die smerige kerels. Ik ondersteun daarom van harte jouw oproep om ‘nooit seks te hebben met een jongen/man’. Mijn vermoeden is dat je dit met veel gemak nog heel lang zult kunnen volhouden, zelfs als je op een dag wél seks wilt met een man. Wij mannen, broeders, ondersteunen door jou hoe dan ook nooit te neuken deze dappere strijd.

Wat mij betreft spreken we het zo af: jij weigert de rest van je leven principieel seks met mannen. Ook als mannen en vrouwen inmiddels helemaal gelijk aan elkaar zijn. In ruil daarvoor zullen wij mannen er voor zorgen dat je echt geen enkele misstap maakt. ‘Houd die kut piemelvrij’, zal ons motto zijn, elke keer wanneer we jou tegenkomen.

De geschiedenis zal positief over je oordelen en jouw onthouding zal worden gezien als Het Laatste Grote Feministische Offensief waardoor op de hele wereld alle vrouwen en mannen voorgoed elkaars gelijke zijn geworden, tot in den eeuwigheid.

Mocht je je kut ooit een naam willen geven, noem haar dan ‘Rosa Parks’.

 

 

“Het liefst zou ik ze gewoon alle dagen mijden. Domme mensen. Anders dan sommigen denken heeft intelligentie voor mij weinig te doen met opleidingsniveau, maar meer met hoe iemand in het leven staat. Intelligente mensen weten dat ze nooit uitgeleerd zijn. Domme mensen denken de wijsheid in pacht te hebben. Intelligente mensen leren van hun ervaringen. Domme mensen maken dezelfde fout steeds op nieuw. Ik kan er gewoon slecht mee omgaan. Misschien is dat dan wel domheid van mijn kant, maar ik raak altijd verzeild in ongemakkelijke situaties. Zo heb ik laatst iemand boos gekregen omdat ik op een feestje begon over literatuurtheorie. Ik vraag me af hoe ik dan moet doen tegen die types, als ik er toch niet omheen kan. Eeuwig alleen praten over wat en op tv te zien is en de kleding van Kim Kardashian? 

Origamivogel” (Tumblr)

 

Lieve Origamivogel.

Je hebt anoniem op het online Viva-forum aan andere al even anonieme mensen laten weten dat je heel ‘intelligent’ bent en verstand hebt van ‘literatuurtheorie’.

Lees bovenstaande zin nog een paar keer, eventueel hardop.

Je bent ongetwijfeld intelligent genoeg om te snappen wat ik bedoel.

 

 

“Mijn man en ik zijn al jaren samen. Nu kreeg ik onlangs ineens bulten en jeuk in mijn schaamstreek. Dus ik naar de dokter gegaan. Blijk ik gewoon een SOA te hebben! Zelf ben ik absoluut niet vreemdgegaan en voordat we een relatie kregen, heb ik me nog laten testen. Mijn vent was toen nog maagd. Dus ik snap er helemaal niets van! Is het soms ook mogelijk dat ik zomaar van niets een Seksueel Overdraagbare Aandoening heb opgelopen?

dafne76” (Tumblr)

 

Lieve Dafne76,

Normaal gesproken krijg je SOA’s niet ‘uit het niets’. Dan hadden ze wel UHNOA’s geheten. Maar als jij niet bent vreemdgegaan en je man ook niet dan moet het wel zo zijn dat je die SOA van iets anders hebt gekregen. Je man zou namelijk nooit liegen over vreemdgaan.

Mogelijk is je WC-bril vies of heeft je man vieze vingers in je gestoken. Het kan ook zijn dat je van masturberen een SOA hebt gekregen (heb je pijn in je ruggenmerg of kun je minder goed horen?). Een andere mogelijkheid is dat je de SOA hebt opgelopen in de Albert Heijn. Daar wil de lucht wel eens vervuild zijn met SOA’s, dus het beste blijf je daar weg.

Eventueel kun je met je partner een SOA-test halen bij een homeopaat. Voor 175 euro krijg je dan magisch water mee naar huis dat jij en je partner samen moeten opdrinken. Daarna kan de homeopaat jullie vertellen waarom je een SOA hebt.

Succes!

 

 

“Ik ben op dit moment 25 weken zwanger en zit aan de wijn. Ik schijn dus een probleem te hebben. Krijg t niet voor elkaar om van de alcohol af te blijven en rook ook nog eens af en toe. Wil wel stoppen maar vind het moeilijk. Iemand ervaring mee? En is het echt zo slecht? Hopelijk vinden jullie ook dat het allemaal wel meevalt, want ik wil eigenlijk natuurlijk gewoon het liefst blijven zuipen en paffen! Zo flauw, dat andere mensen het meteen weer moeten problematiseren. Ik bedoel, kom op hee. Embryo’s houden vast ook hartstikke van wijn. Zeker de mijne.

Bandena” (Tumblr)

 

Lieve Bandena,

Ik zal het maar gelijk eerlijk toegeven: artsen en wetenschappers hebben al die tijd gelogen over alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Alcohol gebruiken is juist wél goed voor je vrucht. Eigenlijk komt het er op neer dat hoe meer je zuipt tijdens de zwangerschap hoe intelligenter, gezonder, knapper, fijner en vitaler je kind wordt.

Gewoon blijven doen dus dat drinken en roken als je zwanger bent.

Het is bovendien, zoals je zelf al heel scherp opmerkt, ook nog eens heel moeilijk om te stoppen met die gewoontes, dus waarom zou je? Jij wilt toch ook gewoon het allerbeste voor je kind?

 

 

“Het is al een tijdje geleden, maar mijn vriend bracht het weer omhoog. Hij voelt zich namelijk kut over, tsja, mijn kut, feitelijk. Een paar maanden terug waren we bezig en toen rook mijn vagina volgens hem ineens enorm naar haring. En hij zegt dat dat sperma was. Terwijl wij al een ruime week helemaal geen seks hadden gehad! Hij voelt zich hier heel rot over, omdat hij nu het idee heeft dat ik met andere jongens seks heb wat totaal niet het geval is. Weet iemand waarom mijn vagijn naar sperma riekt, want die arme jongen gaat helemaal kapot aan deze kwestie. 

lauurenn93” (Tumblr)

 

Lieve Lauurenn93,

Maak je maar geen zorgen over de geur van je kut. De meeste kutten ruiken naar vis, vandaar dat het ook wel eens ‘mossel’ wordt genoemd. Maar het kan ook naar sperma ruiken als je zojuist bent geïnsemineerd.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat vrouwen worden geïnsemineerd terwijl ze dat niet weten. Dit gebeurt dan in de rij voor de kassa, tijdens het pinnen of gewoon op je werk. Dus zonder dat jij daar iets van meekrijgt. Het kan heel goed zo zijn dat je vriend gelijk heeft en inderdaad sperma ruikt, terwijl jij van niets weet.

Natuurlijk is dit wel een vorm van vreemdgaan. Ook als je niet weet dat je vreemdgaat ga je vreemd. “Ik wist het niet”, is natuurlijk geen excuus voor vreemdgaan.

Mocht je voortaan gezeik willen voorkomen over de geur van je kut dan kun je overwegen om overdag of tijdens het sporten een paar brandende geurkaarsen naar binnen te duwen. Na een paar uur ruikt je mossel heerlijk naar vanille.