Rehwinkel stapt alsnog in crisismanagement

05-08-2014 07:57

De Groningse oud-burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) is alsnog actief in het crisismanagement. Rehwinkel is zelf een bedrijf begonnen onder de naam International Disaster and Crisis Management. Dit melden RTV Noord en de website van het bedrijf van de gewezen burgemeester.

Rehwinkel schrijft bedrijven en overheden te kunnen helpen om zich voor te bereiden op calamiteiten. Op dit moment is hij bezig een speciale cursus op te zetten voor steden die te maken kunnen krijgen met rampen.

Project X

Op de website van IDCM schrijft Rehwinkel dat hij tijdens zijn burgemeesterschap van 2009 tot 2013 zijn verantwoordelijkheid nam tijdens uitdagende crises. In Groningen lag hij juist onder vuur vanwege zijn optredens tijdens crisissituaties. Onder meer Job Cohen en de gemeenteraad bekritiseerden zijn werkwijze bij de Project X-rellen in Haren. Eerder moest hij zich verantwoorden voor zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen bij de bestrijding van het hoge water in de provincie in januari in 2012. Zelf kon hij zich overigens niet in het commentaar vinden.

Barcelona

Rehwinkel vertrok later als burgemeester en ging naar Barcelona om zich in te zetten voor internationale rampenbestrijding bij United Cities Local Governments. Hierover ontstond veel ophef, omdat zijn functie daar in het geheel niet bleek te bestaan. Later zei hij dat hij de betreffende functie juist niet gekregen had omdat hij was opgestapt. Ook over zijn -gebroken- belofte over zijn wachtgeldregeling raakte men niet uitgepraat.