Binnenland

Gevonden: Het meisje van de Unox-worstentent op Zwarte Cross

06-08-2014 16:09

Het regionieuws van woensdag 6 augustus.

Oplossing voor wildpoepers in Bedum

Bewoners van het industrieterrein in Bedum zijn de poepende vrachtwagenchauffeurs in de bosjes meer dan zat. Veelal buitenlandse chauffeurs die onderweg zijn naar de melkfabriek Friesland Campina doen hun behoefte in de bosjes, vooral in de weekenden wanneer ze geen gebruik kunnen maken van ander sanitair. De gemeente heeft in overleg met het bedrijf een dixie laten plaatsen.

Paard ontsnapt aan de dood

Een heuse follow-up uit regioland! We meldden dinsdag over een paard dat niet in het weiland zou worden afgeschoten, maar netjes naar de slager zou worden vervoerd. Het beest is op het nippertje gered. De eigenaar wilde het beest laten afmaken, maar paardenliefhebbers van Ginny’s Horse Ranch in Hoogersmilde hebben de knol gekocht. Ze zijn in actie gekomen na een protestactie van omwonenden, die het niet konden handelen dat een gezond dier zou worden geslacht.

Gevonden: Het meisje van de worstenkraam

En nog een follow-up. Het meisje van de Unox-worstentent op Zwarte Cross, die door menig man werd begeerd, is gevonden. Ze is zelfs al op date geweest met Fabian. De spetterende actiebeelden ziet u hier:

OM: Geen celstraf voor man die ambtenaar met hamer op hoofd sloeg

Tegen de man die in 2013 een ambtenaar in Almelo met een klauwhamer op zijn hoofd sloeg is ook in hoger beroep tbs geëist. De man was volgens deskundigen ontoerekeningsvatbaar op het moment van zijn bizarre daad. Hij sloeg de ambtenaar tegen de grond én toen hij al op de grond lag. Het OM spreekt van poging tot moord. Omdat de man ontoerekeningsvatbaar was, wordt er geen celstraf gevraagd.

Man verdrinkt bij Callantsoog

Bij het strand in Callantsoog is vanmorgen een zwemmer verdronken. Onder meer een traumateam heeft de man nog gereanimeerd, maar helaas mocht dat niet baten. Eerder deze week kwamen twee Duitsers en een duiker van de brandweer al om het leven in het water.

Verkeersborden gejat

In het Brabantse Someren zijn maandagnacht maar liefst 35 verkeersborden gesnaaid. De borden werden gestolen op een traject van slechts 2 kilometer. De politie tast in het duister wie er achter de actie zit. De gemeente heeft nieuwe borden geplaatst.

Luchtballon in weiland, koeien overstuur

Een luchtballon met twintig passagiers aan boord is in Waalwijk middenin een weiland geland. Dit tot ongenoegen van de boer, die zijn koeien in paniek zag raken. Sommige viervoeters renden pardoes het prikkeldraad in en liepen snijwonden op. De boer en zijn zonen kregen het verbaal aan de stok met de ballonvaarders. De spanning liep zo hoog op dat de politie werd ingeschakeld.