Rus gered van aanval beer door ringtone Bieber

06-08-2014 08:39

Niet alleen hele busladingen mensen hebben een gruwelijke hekel aan de liedjes van de Canadese enfant terrible Justin Bieber, ook beren blijken de zanger absoluut niet te trekken. Dit ontdekte een Russische visser die door een bruine beer werd aangevallen.

Terwijl de beer de man behoorlijk verwondde tijdens de aanval, ging zijn telefoon af. De ringtone was het nummer Baby van Bieber. De beer hoorde het geluid en zette het op een lopen. Hierdoor werd waarschijnlijk het leven gered van de 42-jarige Igor Vorozhbitsyn. Volgens experts gebeurt het vaker dat beren schrikken van onverwachte geluiden.

De visser hield verwondingen over aan zijn hoofd en borstkas, maar kan het verhaal wel navertellen. Hij zegt: “Ik weet dat veel mensen een hekel hebben aan dit soort ringtones. Mijn kleindochter had het nummer echter voor de grap ingesteld op mijn telefoon”.

Vorozhbitsyn heeft geluk gehad. Volwassen bruine beren kunnen tot wel 600 kilo zwaar worden. Er zijn verhalen dat de dieren zelfs wolven en Siberische tijgers verslaan bij confrontaties.