Buitenland

Woede om nieuwslezeres zonder hoofddoek

06-08-2014 16:55

Blinde woede, gedoe en nog net niet onder het waakzame oog van Allah voor eeuwig vertoeven in een poel zwavel. Dat vat de toestand aardig samen die ontstond toen een vrouwelijke nieuwslezeres zonder hoofddoek op Al Ekhbariya verscheen. want in Saoedi-Arabië mogen vrouwen niet zo heel veel.

Nadat bloggers moord en brand gilden en de binnenlandse social media op hol sloegen kwam de zender met een verklaring. Het hele programma werd opgenomen in een studio in Londen, zodat er geen normen en waarden van Saoedi-Arabië zijn geschonden, aldus een woordvoerder. Die zijn natuurlijk wel geschonden, maar in het buitenland is dat kennelijk minder erg. Nu de rust is weergekeerd beloofde Al Ekhbariya dat het in de toekomst niet meer zal voorkomen.

Overigens was deze zender in 2004 de eerste die met vrouwelijke reporters aan de slag ging. In Saoedi-Arabië is het kantoor van multi-miljardair Prince Al Waleed Bin Talal één van de weinige plaatsen waar vrouwen zonder hijab mogen komen. Hieronder het filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=QmuVUKw86oE