Nieuws

Obama: Nog geen groen licht ebolamedicijn

07-08-2014 07:03

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag gezegd dat hij nog te weinig informatie heeft over het experimentele serum tegen ebola om groen licht te geven voor het medicijn. Twee Amerikanen die het dodelijke virus hebben opgelopen, kregen het toegediend. Ze hebben er goed op gereageerd.

“We moeten ons door de wetenschap laten leiden en ik denk niet dat er nu genoeg informatie is om te zeggen dat het medicijn werkt”, zei Obama. “Ebola is momenteel en in het verleden controleerbaar gebleken als je een sterk gezondheidsstelsel hebt.”

Volgens Obama moet er eerst alles aan gedaan worden om de uitbraak van ebola te stoppen. Later kan dan worden besloten of nieuwe medicijnen of behandelingen effectief kunnen zijn, zei hij. Er is nu nog geen medicijn tegen ebola. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei woensdag dat sinds de uitbraak in het westen van Afrika zeker 932 mensen aan de ziekte zijn overleden.

De twee Amerikanen die het experimentele medicijn kregen, zijn hulpverleners die het besmettelijke virus opliepen tijdens hun werk in Liberia. Ze zijn eerder deze week met een speciaal vliegtuig naar de VS gebracht en worden behandeld in een speciale afdeling van een ziekenhuis in Atlanta.

ANP