Verbod op buiten spelen door klaagbejaarden

07-08-2014 09:20

In de volksbuurt van Aalst is in twee straten mogen kinderen een verbod op buitenspelen van kracht. De Belgische politie besloot daartoe nadat een gepensioneerd echtpaar dat op de hoek woont, steeds klachten indiende over geluidsoverlast.

Het besluit is officieel genomen om het verkeer niet in gevaar te brengen, maar omwonenden weten wel beter: het is de schuld van de klagende bejaarden. Die meldden keer op keer bij de politie dat de kinderen zo veel lawaai maakten dat ze hun televisie niet meer konden horen. “De kinderen uitlachen en ballen kapot steken, daar houden ze zich mee bezig”, aldus één van de moeders tegenover Het Laatste Nieuws.

De moeder van een 8-jarig jongetje weet precies hoe het zit. Volgens de vrouw stond de man van het koppel op de uitkijk om voetballen die te dicht in zijn buurt kwamen, in beslag te nemen. Eén keer sneed de oude man de bal van de kinderen zelfs stuk. “Praten met die mensen helpt niet”, vertelt de moeder.

Volgens haar is de man ook nog eens een viespeuk. De man filmde de kinderen tijdens het spelen vanaf de eerste verdieping van zijn huis. “In ontbloot bovenlijf staat hij daar dan, met zijn camcorder. Dat is toch niet normaal?”