Binnenland

Voormalig LPF’er = ‘Vuile racist’

08-08-2014 16:07

Het regionieuws van vrijdag 8 augustus.

Babygiraffe sterft in dierenpark Emmen

Vayen, de giraffe die drie weken geleden werd geboren in dierenpark Emmen, is overleden. Het beestje leek kerngezond, maar woensdag aan het eind van de middag werd het minder alert. Donderdag in de loop van de dag werd ze steeds zieker, waarna ze stierf. In Utrecht zal sectie op Vayen worden gepleegd.

Schapen artistieker dan grasmaaier

Hilde Groen zal de komende twee weken met haar schaapskudde op golfbaan De Gelpenberg te bewonderen zijn. De beesten van Groen moeten daar de natuurstroken kaal gaan eten. Wanneer schapen het gras opeten ziet dat er mooier uit dan wanneer het met een grasmaaier gebeurt. Volgens RTV Drenthe ligt er enig gevaar op de loer voor de beesten: verdwaalde golfballetjes.

Dode eekhoorns niet de schuld van gemeente Raalte

Volgens de NVWA valt de gemeente Raalte niets te verwijten in de zaak van de drie dode eekhoorns. Bij het kappen van bomen aan de Stationsweg overleden drie eekhoorns, nadat de boom met daarin hun nestje was gekapt. De Partij van de Dieren maakte melding van het incident, maar deed geen aangifte. De NVWA oordeelde dat de gemeente de Flora- en Faunawet niet heeft overtreden.

Anton Reebergen = “vuile racist”

Anton Reebergen, de lijsttrekker van Pro Duiven, is “een vuile racist”. Dat is althans de mening van een man die op straat zijn vrouw lastigviel. De man zou haar hebben toegesnauwd dat ze is getrouwd met “een vuile racist” en dreigde haar “neus van de kop” te slaan. Reebergen, die eerder in de raad zat namens de LPF, vermoedt dat de man onder invloed was en doet aangifte. Mevrouw Reebergen durft niet meer alleen haar hondje uit te laten.

Dronkenlap rijdt in op agenten

Een man uit Lelystad heeft, onder invloed van veel te veel drank, geprobeerd om in te rijden op agenten. Surveillerende agenten zagen de man, die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, wegrijden. De bestuurder negeerde hun stopteken en reed in op de agenten, die ongedeerd bleven. Hij bleek vijf keer teveel gedronken te hebben, werd aangehouden en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Haagse kettingrukker aangehouden

De politie in Den Haag heeft donderdagavond een 21-jarige man aangehouden, die kort daarvoor het kettinkje van een 67-jarige vrouw had afgerukt. Dar gebeurde nabij het centraal station. De politie ging op zoek met een signalement van de dader en wist hem niet veel later te traceren.

Brandweer haalt kitten uit dakgoot

In Mijdrecht heeft de brandweer een kitten uit een dakgoot gered. Het beest was vermoedelijk via een dakraam op het dak geklommen, waarna buurtbewoners de brandweer belden. Bij een eerste poging het beest naar beneden te halen, schrok de kat en viel hij in de dakgoot. Daar kon de brandweer hem uit bevrijden.

Vriendin naar rechter om begrafenis af te dwingen

De vriendin van de vorige week overleden John Wassink heeft weten te voorkomen dat hij gecremeerd wordt. Volgens zijn vriendin had Wassink een hekel aan vuur en dus vond zij het een beter plan als hij begraven zou worden. Ze stapte zelfs naar de bestuursrechter, maar deze vond het beter wanneer de familie onderling zou besluiten of Wassink gecremeerd of begraven zou worden. Zij wist de familie te overtuigen. Maandag vindt de begrafenis plaats.

Lifesaver

Tot slot vandaag nog een tip van wijkagent Mark Cobussen van Urk: