Binnenland

Dronken vrouw zonder rijbewijs veroorzaakt ongeluk, vlucht weiland in

12-08-2014 16:18

Het regionieuws van dinsdag 12 augustus.

Drentse hond wint tijdens World Dog Show in Helsinki

Het waren mooie dagen voor Jaap Hoeksema uit Exloërveen. Met zijn hond Jarak viel hij in de prijzen tijdens de World Dog Show in Helsinki. Hoeksema heeft een hondenkennel en viel met meerdere honden in de prijzen. Jarak won vanwege zijn bouw, vacht en manier van lopen.

Huis in Zwolle met poep besmeurd

In de Buxtehudestraat in Zwolle is een huis besmeurd met poep. De uitwerpselen zijn onder meer te vinden op de deurkruk en in de brievenbus. Voor de bewoonster is de maat vol, zij gaat verhuizen. In de straat hangen camera’s, maar die blijken niet te werken.

‘Priester in opleiding aangevallen door moslimmannen’

Een priester in opleiding in Utrecht zegt bedreigd te zijn door twee moslims. Fray Jaider Chantré Sanchez zegt dat hij op straat werd staande gehouden en bedreigd, omdat hij een T-shirt droeg met daarop het nasrani-symbool. IS-strijders gebruiken dat in Irak om huizen van christenen te markeren en Chantré Sanchez wilde door het T-shirt zijn steun aan hen betuigen. De moslimmannen zouden hem gezegd hebben alle christenen te gaan vermoorden.

Huishoudelijke mededeling

Dronken vrouw zonder rijbewijs veroorzaakt ongeluk, vlucht weiland in

Een 21-jarige vrouw heeft vanmorgen een ongeluk veroorzaakt. Ze bleek dronken te zijn en geen rijbewijs te hebben. Ze botste op een betonblok en nam op blote voeten de benen, terwijl ze twee tieners in de auto achterliet. Zij moesten door hulpverleners uit de auto worden bevrijd. Ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw vluchtte een weiland in en kon niet veel later worden aangehouden.

Vermiste kat zit vast in ventilator

In Waalwijk is een poes vast komen te zitten in een ventilator. De bewoners waren het beestje kwijt en vonden het op deze merkwaardige plek. De brandweer moest worden opgetrommeld om het enkele weken oude katje te bevrijden. Met enkele snijwonden is het beest naar de dierenarts gebracht.

‘Koffiezetapparaat winnen = dure pannen kopen’

Bizarre oplichterij in Geleen. Ouderen kregen een brief, waarin stond dat zij een koffiemachine hadden gewonnen. Ze werden geïnviteerd om de handel te komen afhalen in het Plenkhoes. Eenmaal binnen gingen de deuren op slot, moesten de telefoons uit en werden de ouderen onder druk gezet om een pannenset te kopen. De pannen moesten 500,- euro opleveren. Een alarte schoonzoon waarschuwde de politie.

WakuWaku opent Kinderspelweek Boven Pekela

In Pekela heeft wethouder Anneke Duit samen met stamhoofd WakuWaku en vier begeleiders uit Afrika een kampvuur ontstoken en zodoende de Kinderspelweek Boven Pekela (thema: Jungle) geopend. WakuWaku had een tolk mee. Na de opening werden er hutten gebouwd door 105 kinderen en 25 vrijwilligers.