Robin Williams (63) overleden

12-08-2014 06:37

Komiek en acteur Robin Williams is op 63-jarige leeftijd overleden. De politie in Marin County meldt dat hij waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd.

Williams werd maandag dood aangetroffen in zijn huis. De hulpdiensten, die om 11.55 uur lokale tijd werden ingeschakeld, konden niets meer doen. Naar de exacte doodsoorzaak wordt nog onderzoek gedaan, maar het lijkt erop dat de acteur door verstikking om het leven is gekomen.

Zijn publicist meldt aan The Hollywood Reporter: “Robin Williams is vanmorgen overleden. Hij kampte de laatste tijd met zware depressies. Dit is een tragisch en plotseling verlies. Zijn familie verzoekt hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd van verdriet”.

Collega’s en vrienden reageren verslagen op het nieuws van het overlijden van Williams, die onder meer furore maakte als stand-up comedian en in films als Mrs. Doubtfire, Good Will Hunting, Jumanji en Dead Poets Society.

Actrice Fran Drescher: “Hij leerde me iedereen in de show, van onder tot boven, te waarderen. Een groot talent, een groot verlies.”

Kevin Spacey: “Robin Williams liet de wereld lachen en nadenken. Een groots man, artiest en vriend. Ik zal hem onmetelijk veel missen.”

https://www.youtube.com/watch?v=DiCxqbT2Ru8

Ben Stiller: “Ik ontmoette hem toen ik 13 jaar en een groot fan was. Hij was zo aardig en ik zag hem tegen iedere fan net zo aardig zijn als tegen mij…”

Michael J. Fox: “Beroemd om zijn goedheid, geweldig grappig, een genie en een vriendelijke geest. Wat een verlies.”

Danny DeVito: “Diepbedroefd.”

Steve Carell: “Robin Williams maakte de wereld een beetje beter. RIP.”

Steve Martin: “Ik zou niet meer verbijsterd kunnen zijn dan door het verlies van Robin Williams: een integere man, groot talent, collega-acteur, met een oprechte geest.”

Ook de Amerikaanse president Obama heeft gereageerd op het plotselinge overlijden van de populaire acteur. De president prijst behalve zijn talent ook zijn inzet voor de minder bedeelden.

“Robin Williams was een vliegenier, een dokter, een geest, een babysitter, een president, een professor, een ‘bangarang’ Peter Pan en alles daar tussenin. Hij was uniek in zijn soort. Hij kwam in onze levens als een vreemdeling, maar raakte ons uiteindelijk in elk deel van ons menselijk zijn. Hij maakte ons aan het lachen. Hij maakte ons aan het huilen. Hij gaf zijn onmeetbare talent vrijelijk en gul aan degenen die dat het meeste nodig hadden – van onze troepen gestationeerd in het buitenland tot de gemarginaliseerden in onze eigen straten. De familie Obama condoleert Robins gezin, zijn vrienden en iedereen die zijn stem of wezen heeft gevonden met dank aan Robin Williams.”