Sziget barst los

12-08-2014 15:45

Het is opnieuw warm in Boedapest als de eerste dag van het Sziget festival losbarst. Het is opvallend druk op het festival, en dat is niet zo gek: het festival heeft dit jaar meer kaarten verkocht dan ooit. Waar in de voorgaande jaren vooral een Nederlands feestje was, zijn er op de huidige editie ook veel Britten, Belgen en Australiƫrs te vinden. Veel verschillende vlaggen prijken dan ook boven de opgezette tentenkampjes.

Het is aan Ivan & The Parazol om de mainstage te openen, en dat gaat best aardig. De ongecompliceerde rock van de band doet het publiek langzaam bewegen. Het Hongaarse kwartet oogt energiek en heeft duidelijk zin in het optreden. Op de festivalweide voor het podium zitten tientallen bezoekers rustig te kijken, terwijl vooraan voorzichtig wordt gedanst. Een verassend lekker begin.

Feestje op het strand

Omdat het eigenlijk te heet is om te bewegen, zijn veel Szigetgangers voornamelijk aan het chillen. De perfecte plek daarvoor is Sziget Beach. Aan de Donau zijn verschillende plekken ingericht om even lekker tot rust te komen.

_MG_6552 _MG_6564

De echte diehards kunnen op het strandje lekker doorfeesten, de techno en deephouse beuken op Sziget Beach door tot in de vroege ochtend. De sfeer zit er al goed in wanneer de zon langzaam achter de bomen rond het eiland zakt.

_MG_6525 _MG_6492

Meisjesharten

In tegenstelling tot vorig jaar staan er dit jaar op de eerste dagen al grote namen. Heel veel mensen kijken uit naar Blink 182 vanavond. De Amerikaanse band stal eind jaren negentig menig meisjeshart, en ook nu is het erg druk voor de mainstage. Hit na hit wordt door het Amerikaanse trio op het Sziget publiek afgevuurd. Spannend wordt het muzikaal nooit maar dat mag de pret niet drukken.

Herinneringen uit de tienerjaren van de Szigetgangers komen aan de lopende band voorbij. De band doet wat het moet doen maar vernieuwend is het vanavond niet. Mooi feestje.
_MG_6633

Szitizen van de dag: Feestende Borat

_MG_6505