Sziget: Queens breken het hoofdpodium af

13-08-2014 13:04

Heel veel brakke koppies vandaag op Sziget. Het mag dan pas officieel de tweede dag zijn, veel Sziget-gangers zijn al een paar dagen bezig met feesten en dat is overdag te merken. Overal liggen mensen in het gras voor hun tentje, en zelf voor het hoofdpodium struikelen we over de slapende festival-bezoekers.

_MG_6744

Free Palestine

Even later wordt dat slapen dan toch bijna onmogelijk als Ska-P het podium betreedt. De skamuziek van Ska-P kan rekenen op een flink aantal toeschouwers. Uniek aan de band is dat ze zich politiek nogal uitspreken. De zanger scandeert meerdere malen “Free Palestine” en anti-fascistische leuzen. De band heeft een grote aanhang onder linkse jongeren in Europa. Het publiek kan het allemaal wel waarderen. In het kader van “unity in the world” worden er na Ska-P honderden bonte ballonnen losgelaten.
_MG_6799

Publiek uitzinnig bij QOTSA

Op dat zelfde podium is het later de beurt aan de headliner van de dag: Queens of the Stone Age. En dat is gitaargeweld in zijn puurste vorm. Bij het tweede nummer, No One Knows, gaat het publiek helemaal los.

_MG_6858

Vanaf dat moment kan de geoliede rockmachine eigenlijk weinig meer fout doen. Halverwege het concert wordt een jongen in een rolstoel omhoog getild en naar het podium vervoerd, en dat kan rekenen op een hoop applaus inclusief dat van zanger Josh Homme. Na vijf kwartier spelen vindt de band het wel mooi geweest en verlaat onder een lawine van applaus het podium.

_MG_6894

Als we langzaam richting de laatste uurtjes van de dag gaan is het aan Deadmau5 om het licht op de mainstage uit te doen, en dat kost hem zeer weinig moeite. De hits van de Canadese DJ gaan er als zoete koek in. Als de lasers over het publiek schijnen is de mainstage in extase.

Szitizen van de dag: Sleeping Beauty

Iedere dag struint TPO over het terrein om de meest opvallende Szitizens op de gevoelige plaat vast te leggen.
_MG_6805