Aanpak Haarlemse Top-25 Marokkaanse criminelen faalt

14-08-2014 09:45

De aanpak van de 25 meest overlastgevende Marokkaanse criminelen in Haarlem, is nog niet succesvol te noemen. Dit meldt De Telegraaf. Het grootste probleem zou zijn dat de ouders van de jongeren niet willen meewerken.

Voor de 25 jongeren was door gemeente Haarlem, samen met de politie, het Openbaar Ministerie en andere partners, een speciaal plan van aanpak geformuleerd. Nu blijkt echter dat 21 van de 25 alweer crimineel gedrag vertoonden in het afgelopen jaar. De doelstelling was 15 van de jeugdige delinquenten uit de misdaad te halen.

Eén van de belangrijkste redenen voor het mislukken van de aanpak is dat de ouders op afstand blijven. In de enkele gevallen dat ouders wel willen meewerken, zeggen ze geen invloed te hebben het gedag van hun kind. In de nieuwe aanpak krijgen gezinnen daarom een eigen regisseur voor een nog persoonlijker hulpaanbod.

Omdat gebleken is dat de criminelen door hun gedragsproblematiek nog niet klaar zijn voor een baan, wordt er ook meer nadruk gelegd op dagbesteding.