Nieuws

Paus in Zuid-Korea aangekomen

14-08-2014 07:38

Paus Franciscus is in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De paus zal vijf dagen door het land reizen en Zuid-Koreaanse katholieke gelovigen ontmoeten. Het is de eerste keer dat een paus Azië aandoet na 1999.

Op de luchthaven werd de paus onthaald door president Park Guen-hye, twee katholieke vluchtelingen uit Noord-Korea en familieleden van slachtoffers van de veerbootramp waarbij in april meer dan 300 mensen om het leven kwamen.

De reis door Zuid-Korea is de eerste van twee reizen naar Azië op het programma van Franciscus. In januari doet hij Sri Lanka en de Filipijnen aan. Op de Filipijnen bezoekt hij onder meer het gebied dat vorig jaar door tyfoon Haiyan zwaar werd getroffen.

Tijdens zijn vlucht naar Zuid-Korea vloog de paus boven China. Zoals gebruikelijk stuurt hij elk land waarvan hij het luchtruim betreedt een telegram. Zo deed hij de Chinese president en de burgers de ,,beste wensen” en riep hij ,,de goddelijke zegeningen van de vrede en het welzijn over de natie” uit.

De mogelijkheid voor de paus om boven China te vliegen kan worden gezien als een verbetering in de relatie tussen het Vaticaan en het communistische land. Katholieken in China mogen de autoriteit van de paus niet erkennen. Paus Johannes Paulus II moest tijdens zijn bezoek aan Azië het Chinese luchtruim mijden.

ANP