Premier League maakt jacht op illegale video’s van goals

15-08-2014 13:20

Nadat Vine tijdens het afgelopen WK the place to go was om herhalingen te bekijken ondernemen de Engelse clubs actie. Terwijl het seizoen dit weekend begint liet de Premier League aan de BBC weten dat men de nodige spionagesoftware heeft aangeschaft.

Men beschikt over GIF- en Vine-crawlers en een leger medewerkers die social media afzoeken om te zien of iemand een goal deelt met de mensen. Omdat Sky en BT meer dan 3,75 miljard (!) euro per jaar betalen voor de televisierechten, en kranten The Sun en The Times flink in de buidel tasten voor de online-rechten is het de bedrijven ernst.

Of het echt allemaal leidt tot torenhoge claims is nog onduidelijk. Sportbonden maken zich niet populair als ze verbieden wat fans leuk vinden, zoals kranten er ook niet beter op gelezen worden. “Het blijft echter illegaal”, zoals een medewerker van The Sun verklaart. Zijn krant heeft een team juristen op de kwestie gezet, om zo te bekijken of actie gewenst is.

Vaak staan Vines eerder online dan dat een televisiemaatschappij de samenvatting klaar heeft. Vaak heeft het niet de allerbeste kwaliteit, maar wie maalt daarom als het om de winnende goal van het favoriete team gaat? Bekijk hier een selectie.