Binnenland

Muslim Defence League Holland claimt Malieveld op 20 september

16-08-2014 11:27

Moslims hebben voor 20 september het Malieveld in Den Haag geclaimd, nog voor extreemrechtse betogers dat hebben kunnen doen. Een extreemrechtse organisatie probeert eerst nog via de rechter toestemming te krijgen die dag in de Schilderswijk te mogen demonstreren, meldt De Telegraaf. 

De zogeheten Muslim Defence League Holland, de tegenhanger van de extreemrechtse Dutch Defence League, heeft de actie al aangekondigd bij de politie.

Met zo’n duizend betogers willen ze duidelijk maken “dat er in Den Haag geen plek is voor nationalisten en rechts-extremisten”.

Nadat eerdere demonstraties in de Schilderwijk op rellen waren uitgelopen, kondigde burgemeester Jozias van Aartsen maandag een voorlopig protestverbod aan.

Initiatiefnemer van de geplande Mars van de Vrijheid op 20 september in de wijk, Pro Patria, heeft volgende week een gesprek op het stadhuis.

Een van de deelnemende organisaties, de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie, probeert via de rechter alsnog toestemming te krijgen.

Update: de demonstranten van de Muslim Defence League Holland hebben mazzel: op 20 september is er ook een gezellige kermis op het Mailieveld. (Via.)

Anp