Politie schiet weer man dood niet ver van Ferguson

20-08-2014 07:47

Dinsdag heeft een agent in St. Louis opnieuw een man doodgeschoten. De dode zou dit keer een Afro-Amerikaanse man zijn van 23 jaar. Eerder meldden Amerikaanse media nog dat het ging op een 46-jarige man. Hij zou met een mes hebben gezwaaid naar de politie en geroepen hebben “dood me nu, schiet me nu dood”.

Ongeveer 150 mensen kwamen naderhand bijeen op de plek van het voorval. Sommigen waren kwaad dat agenten weer geweld hadden gebruikt.

Ferguson

In het nabijgelegen Ferguson zijn inwoners ook opnieuw aan het protesteren. Tot nu toe is het nog niet uitgedraaid op rellen, schrijven Amerikaanse media.

Afgelopen dagen raakten politie en betogers wel slaags. Aanleiding was de dood van een Afro-Amerikaanse jongen (18) die werd neergeschoten door een blanke agent.

Apartheid

Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN Navi Pillay heeft dinsdag in een interview met persbureau Reuters gezegd dat de botsingen tussen politie en betogers doen denken aan het geweld tijdens de apartheid in Zuid-Afrika, waar Pillay vandaan komt. “Ik veroordeel het buitensporige geweld door de politie en roep op om het recht op protest te respecteren”, aldus Pillay.

“De Verenigde Staten zijn een vrijheidslievend land en al het iets moet koesteren dan is dat het recht op demonstratie”.