Binnenland

‘Kampers door het lint na Godwin van beveiliger’

25-08-2014 16:09

Het regionieuws van maandag 25 augustus.

Paarden mishandeld in Roden

In Roden zijn twee paarden mishandeld in het Sterrenbos. In de regio werden eerder al meerdere mishandelde paarden aangetroffen, de politie onderzoekt in totaal negen mishandelingen. De politie gaat uit van één verdachte, die al toesloeg in onder meer Gasselte, Oldekerk en Balloo.

Stentor levert verkeerde kranten af

In Flevoland hebben abonnees van De Stentor abusievelijk de regionale katern in de bus gekregen die bestemd was voor regio Vechtdal. Naast excuses heeft de krant de juiste editie kosteloos online beschikbaar gesteld. Gedupeerde lezers kunnen hun abonnementsgeld van de maandag terugkrijgen. De fout kwam door een technische storing.

Volkszanger Jeroen Spierenburg overleden

Volkszanger Jeroen Spierenburg uit Etten-Leur is overleden aan de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk in juli. De zanger werd sinds die tijd in coma gehouden en stierf uiteindelijk door complicaties. Eerder zei de familie al dat het “hoogst onzeker” was dat Spierenburg nog zou ontwaken uit zijn coma.

Kamers door het lint na godwin

Woonwagenbewoners die vorig jaar uit hun slof schoten op het kantoor van Woonwenz in Blerick, deden dat na een Godwin. Dat is althans de lezing van de kampers, die zich vandaag en morgen voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun daad. Tijdens de zitting zullen beelden worden vertoond van de inval bij het kantoor, waarbij onder meer twee bewakers werden mishandeld. Zij zouden iets gezegd hebben over gaskamers, maar op de beelden is dat niet waarneembaar.

Fietsen in het voetgangersgebied

Als het aan Luc Schumer van Fractie 2014 ligt, wordt het voetgangersgebied in Delfzijl opengesteld voor fietsers. Hoewel het nu verboden is, merkt Schumer dat er dikwijls mensen fietsen in het gebied en wordt er nauwelijks op gecontroleerd. Hij wil beginnen met een proefjaar. Het doel van de openstelling is dat Delfzijl “levendiger en gezelliger” wordt.

Auto te water, kind gered

Helden hebben zondagmiddag een kind uit een auto gehaald die te water was geraakt in Bodegraven. Duikers van de brandweer wisten de bestuurder te bevrijden. Een traumahelikopter die was opgeroepen, werd gecanceld. Naar omstandigheden maken man en kind het goed.

Dame botst op paaltje in Pekela

In Oude Pekela is een dame op de Burgemeester Snaterlaan tegen een paaltje aangebotst, nadat zij moest uitwijken voor een andere auto. De andere auto reed door, zonder even te informeren bij de dame. Zowel de dame als haar bijrijder bleven ongedeerd. PrachtigPekela meldt dat bergingsbedrijf Fruitema eraan te pas moest komen om de auto en het paaltje van elkaar te doen scheiden.

Overigens beschikt PrachtigPekela ook over de beelden van de #ALSIceBucketChallenge van burgemeester Meindert Schollema.

Gewonden na brand in yogacentrum

In Schiedam zijn drie mensen vanmorgen naar het ziekenhuis gebracht, nadat er brand uitbrak in een yogacentrum. Ze hadden teveel rook ingeademd. Op het moment van de brand, die vermoedelijk ontstond door toedoen van een kaars, was er een yogales aan de gang. Iedereen kon zelfstandig het pand verlaten.

Politie belaagd bij feesttent Rotterdam

In Rotterdam is een verjaardag volledig uit de klauwen gelopen, nadat feestvierders zich tegen de politie keerden. Twee agenten kwamen af op het harde geluid van een feesttent, waar zij een massa van ongeveer vijftig mensen aantroffen. De meesten waren dronken. Nadat de politie had gevraagd of de muziek wat zachter mocht, gooide één feestvarken een bierfles tegen de politieauto aan. Op het moment dat de agenten de belhamel wilde arresteren, sloeg de vlam in de pan. Zelfs met assistentie lukte het de agenten niet om de menigte de baas te blijven. Er werden meerdere agenten belaagd. Een 51-jarige man gooide een bierflesje naar het hoofd van een agent, terwijl een 46-jarige vrouw een baksteen door de ruit van een politieauto mikte. Beiden werden aangehouden.