ThePostOnline

Joran van der Sloot in hongerstaking

26-08-2014 06:53

Joran van der Sloot is in hongerstaking gegaan vanwege zijn overplaatsing naar een andere gevangenis in Peru, meldt de NOS. Bewakers hadden een mobiele telefoon bij hem gevonden. Ook zou hij de directeur van de gevangenis waar hij eerder verbleef bedreigd hebben.

Van der Sloot zit sinds het weekend gevangen in de Challapalcagevangenis, hoog in de Andes en ver weg van de bewoonde wereld. In deze gevangenis is meer bewaking.

De Challapalcagevangenis is nauwelijks te bereiken voor bezoek, zoals familieleden, advocaten en artsen. In 2005 werd de gevangenis onder internationale druk gesloten, maar in 2007 werden er toch weer gevangenen naartoe gebracht. Mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International willen dat Peru de gevangenis voorgoed sluit.

Joran zit in Peru een gevangenisstraf uit van 28 jaar wegens de moord op Stefany Flores. Peru heeft al gezegd dat Van der Sloot uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten zodra hij zijn straf uitgezeten heeft. Daar wordt Van der Sloot in verband gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Hij zou de moeder van Holloway hebben afgeperst.