Spanje hield Marokkaanse koning aan

26-08-2014 10:33

De Spaanse politie heeft onlangs de koning van Marokko tegengehouden, omdat de dienders dachten met een mensensmokkelaar te maken te hebben. Dit schrijft de NOS.

Koning Mohammed VI was begin deze maand met een motorboot en jetski’s aan het varen bij Ceuta, de Spaanse enclave in Marokko. Mensensmokkelaars proberen met jetski’s en boten vaak Afrikaanse vluchtelingen naar Europa te krijgen, daarom werd de boot aangehouden.

Woest

De koning reageerde woest op de aanhouding. Hij zou tegen de agenten geschreeuwd hebben “Weet jij wel wie ik ben?!”. Uiteindelijk werd hij herkend toen hij zijn zonnebril afzette.

Excuses

Nadat hij weer verder mocht varen, belde Mohammed direct zijn Spaanse collega Felipe. Die liet onmiddellijk het hoofd van de Guardia Civil in Ceuta langsgaan bij het koninklijke jacht om excuses aan te bieden.

In de dagen na het incident wist een opmerkelijk groot aantal vluchtelingen Ceuta te bereiken, zo meldt de Spaanse krant El Mundo. In 48 uur wisten meer dan duizend mensen de Spaanse enclave te bereiken.

Volgens de krant kwam dit doordat de Guardia Civil zich koest hield zolang de koning nog in het gebied aan het spelevaren was.