Tiener (13) krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor verkrachting 10-jarige

26-08-2014 10:46

De rechtbank in Utrecht heeft een 13-jarige jongen veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een speeltuinverbod wegens het verkrachten van een 10-jarig meisje in 2013. Dit meldt De Telegraaf.

Ook moet hij verplicht begeleid en behandeld worden om herhaling te voorkomen. De rechtbank legde hem ook een leerstraf op van veertig uur, die tot doel heeft hem te leren welk gedrag toelaatbaar is.

Speeltuinverbod

De jongen woont in dezelfde buurt als zijn slachtoffertje en mag geen contact met haar opnemen. Ook mag hij op woensdagen en zondagen niet in de buurtspeeltuin komen, zodat het slachtoffertje daar ongestoord kan spelen zonder vrees dat ze haar belager tegenkomt.

Impact

In 2013 lokte de jeugdige verkrachter het meisje mee met de smoes dat hij haar een hut wilde laten zien en dat daar ook andere kinderen waren. De zaak werd wegens de leeftijd van de betrokkenen achter gesloten deuren behandeld. Tijdens de zaak bleek dat de impact van de verkrachting op het meisje enorm is. Ze durft niet meer buiten te spelen en wil in de weekenden niet thuis blijven, maar liever ergens logeren. Ook wil ze sinds het voorval altijd weten waar haar ouders zijn.

Verliezen

De jongen komt oorspronkelijk uit Somalië, waar hij zware verliezen heeft geleden. Hij verloor zijn moeder toen hij 2 jaar oud was. Vijf jaar later werd zijn vader ontvoerd en vermoord. Ook zijn opa en oma raakte hij op jonge leeftijd kwijt, en in 2007 maakte hij mee dat het gezin van zijn tante die naast hem woonde, werd uitgemoord. In 2012 kwam hij naar Nederland.

Deskundigen zeggen dat het niet uitgesloten is dat de jongen door de vele verliezen in zijn leven en zijn onzekere toekomst een posttraumatische stressstoornis heeft opgelopen.