Politie zoekt paardenschilder

27-08-2014 07:20

In Nederland is al een tijd lang een sadist actief die paarden mishandelt, maar ook in Groot-Brittannië is nu een bizarre zaak waarin paarden een hoofdrol spelen. Hier is de politie op zoek naar iemand die de manen van de dieren vlecht en ze vol spuit met graffiti.

Tot nu toe zijn bij zes paarden de manen en staarten geknipt of gevlochten. En een knol zat vanaf zijn schouder tot aan zijn flank onder de paarse graffiti, laat de politie weten aan SWNS. ”Vanwege de vreemde aard van deze incidenten zijn de patrouilles in het gebied opgevoerd en omwonenden wordt gevraagd verdachte situaties te melden”, meldt een woordvoerder van de politie.

Betty Cabrol is een van de vrijwilligers van Horsewatch, een stichting die zich inzet voor de voorkoming van misdaden tegen paarden. ”De paarden worden op geen enkele manier pijn gedaan, maar het is erg eng voor hen en hun eigenaren, omdat iemand de weides inloopt en de paarden benadert. Ik denk dat de dader het doet voor de adrenalinekick en niet uit wraak.”