Criminelen dreigen man ‘dood te bellen’

28-08-2014 13:04

Een Chinese man is binnen 24 uur bijna 10.000 keer gebeld nadat hij weigerde geld over te maken aan een groep criminelen. De oplichters hadden gedreigd hem ‘dood te bellen’ als hij niet zou betalen. Dat meldt de Shanghaiist.

De man kreeg afgelopen vrijdagmiddag een mysterieus berichtje. Daarin stond dat hij 999 yuan (123 euro) op een rekening moest storten om een lawine aan spam te voorkomen. De man was niet onder de indruk en belde degene die het bericht had verstuurd. Er werd echter niet opgenomen.

Een uur later begon de telefoonterreur. De man werd 24 uur lang elke vijf seconden gebeld door hetzelfde nummer dat bij het tekstbericht stond. Pas de volgende dag lukte het hem om de aanval tijdelijk stop te zetten. Met software blokkeerde hij het nummer, maar door de eindeloze oproepen was zijn toestel alsnog onbruikbaar geworden.

Het slachtoffer besloot provider China Mobile op de hoogte te stellen. Het bedrijf kende het ‘Call You to Death’-nummer niet, maar beloofde wel contact op te nemen met andere providers om zo de identiteit van de beller alsnog te achterhalen.