Leraren krijgen persoonlijk budget voor scholing

28-08-2014 07:47

Leraren in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs krijgen een persoonlijk budget. Daarmee kunnen ze zich verder professioneel ontwikkelen. Dat is een van de belangrijkste afspraken uit de onlangs afgesloten onderwijsakkoorden, zo meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap donderdag.

De gemaakte afspraken over vernieuwing en verbetering van het onderwijs leveren een investering op die oploopt tot structureel 1,2 miljard euro. De middelen die vrijkomen uit het studievoorschot daarbij opgeteld, komt het bedrag uit op maximaal 2,2 miljard. Dat schrijven minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker aan de Tweede Kamer.

Het persoonlijke budget voor docenten komt bovenop de al bestaande middelen voor professionalisering. Leraren in het primair onderwijs krijgen 500 euro (per fte) per jaar en twee uren per week. Voor docenten in het voortgezet onderwijs is 600 euro gereserveerd. Voor de individuele scholing krijgen zij 5 procent van het aantal uren dat een fulltimer jaarlijks werkt.

ANP