Binnenland

Man twee keer aangehouden in 24 uur wegens buitensporige agressie

05-09-2014 16:26

Het regionieuws van vrijdag 5 september.

Kerkklok Jozefkerk Assen hersteld

Na vier jaar zal de Jozefkerk in Assen weer een werkende klok hebben. De wijzerplaten keren terug en het mechanisme dat de wijzerplaten moet aandrijven wordt gerepareerd. Vermoedelijk zijn de originele wijzerplaten van de klok ooit door de Duiters gestolen. Als alles volgens planning verloopt, doet de klok het vanavond weer.

Goudsmit voor tiende keer overvallen

Goudsmit en juwelier Eduard de Boer uit Deventer is in vijftien jaar tijd tien keer overvallen, pogingen tot diefstal niet meegerekend. De Boer blijft positief en wil van geen wijken weten. De roof van afgelopen week bracht een schade van zo’n 20.000 euro met zich mee.

Man twee keer aangehouden in 24 uur wegens buitensporige agressie

Een 23-jarige agressieve man uit Eindhoven is vanmorgen aangehouden door de politie. De man reed in een 25-kilometerauto. Hij negeerde een stopteken en toen de agenten hem alsnog wisten aan te houden, bedreigde hij hen met een ijzeren staaf. Daarmee had hij eerder al een ruit ingeslagen. Ook een politiehond wist de man niet tot bedaren te brengen en uiteindelijk werd hij afgevoerd met boeien om zowel armen als benen. De 25-kilometerauto was vermoedelijk gestolen. De man bleek donderdagavond ook al te zijn aangehouden, nadat hij dermate agressief was geworden dat een familielid van de man het dak van een woning op vluchtte. Toch was de man volgens de GGZ geen gevaar voor zichzelf of anderen en werd hij weer vrijgelaten.

Komt de nieuwe judoheld uit Pekela?

Komt de nieuwe Nederlandse judoheld uit Pekela? Wie zal het zeggen. Ryan Koetjes heeft in ieder geval een eerste stap gezet, door de gele band te veroveren. De sporter van Hapkido-Willie kreeg zijn band overhandigd in sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. Voor beeldmateriaal van dit heugelijke feit klikt u hier.

Man in been geschoten in Utrecht

De politie in Utrecht heeft vanmorgen een verdachte man in zijn been geschoten. Dat gebeurde na een melding van een steekincident. De verdachte werd anderhalf uur later gevonden, maar weigerde zich over te geven. Ook nadat de politie pepperspray inzette, lukte het niet de man staande te houden. Nadat een kogel de man in zijn been raakte, werd hij opnieuw met pepperspray besprenkeld en overmeesterd. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De man zou met een mes en een klauwhamer bij een school hebben gestaan.

Slinger in fietspad na historische vondst

In Groningen zal een fietspad een ietsiepietsie omgelegd worden, vanwege de vondst van een huiswierde. Archeologen deden de vondst en de gemeente wil de wierde graag intact houden. In de buurt liggen nog vier andere wierden. Het gaat om een fietspad tussen Groningen en Hoogkerk. Er zal een bord met uitleg worden geplaatst bij de slinger in het fietspad.

Man langer vast na gewelddadige verkrachting

Een Hagenaar die wordt verdacht van verkrachting met veel geweld, blijft langer vast zitten. De 43-jarige man zat eerder al 19 jaar vast voor vergelijkbare vergrijpen en zou opnieuw hebben toegeslagen bij een 60-jarige vrouw uit Voorschoten. Ze opende haar voordeur en werd hardhandig naar binnen gewerkt en verkracht.