Steve-O aangeklaagd om stunt

05-09-2014 07:29

De verkeerspolitie van Californië klaagt Steve-O aan nadat hij in protest tegen SeaWorld een verkeersbord beplakte. Dat meldt de Los Angeles Times.

Eerder dit jaar bewerkte de Jackass-grappenmaker een verkeersbord in een protest tegen SeaWorld. Hij beklom het grote bord langs de snelweg om het woord ‘sucks’ achter SeaWorld te plakken. Het was lang onduidelijk wie er achter de actie zat, totdat Steve-O onlangs een video online zette waarin de actie is vastgelegd.

In een statement laat de California Highway Patrol weten dat ze Stephen Gilchrist Glover, zoals Steve-O echt heet, willen zien boeten voor vandalisme en huisvredebreuk. Het verzoek is ingediend bij de officier van justitie die moet bepalen of de vervolging daadwerkelijk wordt doorgezet.

Het beroemde park SeaWorld was eerder dit jaar in controverse terecht gekomen vanwege vermeende mishandeling van orka’s die worden gebruikt voor shows. Dierenrechtenorganisatie PETA heeft al toegezegd een eventuele boete voor Steve-O te betalen. “Steve-O is niet de enige die zich realiseert dat SeaWorld ‘sucks'”, meldde PETA-vicepresident Lisa Lange.

BuzzE