Eindelijk: wodka drinken zonder kater

09-09-2014 13:56

Eindelijk, de (tweedaagse) katers van de wodka zijn officieel voorbij. Althans, mocht je binnenkort in de Amerikaanse staten Minnesota of Illinois. Johannes van Leeuwen, professor aan de Iowa State University, heeft een wodka ontwikkeld die de kater drastisch verminderd, meldt Daily Bhaskar. Wel de lusten, niet de lasten.

IngeniOz, zo heet de wodka, bevat minder tot geen onzuiverheden dan andere merken, claimt het merk. Onzuiverheden ontstaan door een natuurlijk of chemisch proces. Minder onzuiverheden zou voor een stuk minder hoofdpijn zorgen. Ter vergelijking: Smirnoff bevat volgens The Globe Gazette 8 onzuiverheden, Absolut 16 en Grey Goose zou er 14 hebben.

De wodka is ontwikkeld door de in Gouda geboren professor Johannes van Leeuwen. Hij mag zich nu samen met James Eason uit Raleigh de co-founder van het nieuwe wodkamerk noemen. De lowa Distilling Company neemt het destilleren op de manier van Van Leeuwen op zich. Op dit moment is de wodka in een paar kroegen in Iowa te krijgen, binnenkort zal de wodka in Minnesota en Illinois te koop zijn.

Zodra de wodka in Nederland te krijgen is, zal ThePostOnline de drank uiteraard aan een uitgebreide en onafhankelijke wodkatest onderwerpen.

Beeld via Facebook