ThePostOnline

Geen tentoonstelling gestolen naaktfoto’s sterren

10-09-2014 07:02

De kunstenaar die van plan was de gelekte naaktfoto’s van onder meer Jennifer Lawrence en Kate Upton tentoon te stellen, is van gedachten veranderd. Na felle kritiek heeft XVALA besloten ander werk op te hangen voor zijn tentoonstelling No Delete.

“Het ging niet alleen meer om afbeeldingen die gehackt waren. In de media werden de foto’s neergezet als gestolen goed”, meldde de kunstenaar in een statement op de website van de galerie waar de tentoonstelling gepland staat. “Veel meer dan waarop ik geanticipeerd had, identificeerden mensen zich met het slachtofferschap van Jennifer Lawrence en Kate Upton. Dat was erg overtuigend.”

In plaats van de naaktfoto’s van de sterren gaat de kunstenaar zelf naakt op de foto. “De kunstenaar heeft besloten de camera’s op zichzelf te richten”, meldt het persbericht. “Hij wil dat de focus ligt op iemands privacy en niet alleen op de uitbuiting van vrouwen.”

De beroemdheden wiens foto’s vorige week door een hacker werden buitgemaakt konden rekenen op veel sympathie. Toen XVALA aankondigde de plaatjes te gebruiken voor zijn tentoonstelling werd er op social media massaal afkeurend gereageerd.

BuzzE