Binnenland

Raad voor de Journalistiek: ‘Als u ons niet erkent hoeft het allemaal niet meer’

10-09-2014 17:52

Ah, daar is weer de (papieren) post van de Raad voor de Journalistiek. Die club van stokoude Hans Laroes’en en andere werkloze journalisten die menen dat ze het Grote Morele Gelijk aan hun kant hebben staan en derhalve mogen beslissen wat wel en wat niet mag in de journalistiek. Soort van Volkskrant-ombudsvrouw maar dan nog bureaucratischer. Enfin: die Raad dus, die door bijna niemand meer wordt erkend, laat staan door ons. 

De Raad laat in hun papieren schrijven weten ons artikel Boze man klaagt ThePostOnline aan bij Raad voor Journalistiek te hebben gelezen (lol). Dat wij de Raad niet erkennen, daarvan zijn ze dus op de hoogte. Maar wat blijkt? Sinds 1 november 2013 heeft de Raad in hun eigen reglement het volgende opgenomen:

 

“Indien de klacht is ingediend tegen een medium dat, of een journalist die, zich in beginsel niet verweert, ziet de Raad af van behandeling, tenzij de klacht volgens de Raad van algemene strekking of principieel belang is.”

 

Oftewel: als de verdachte de rechter niet erkent, dan hoeft het van de rechter ook allemaal niet meer hoor!

 

LOL

 

Maargoed, de vraag van de Raad (niet erkend) is nu: willen we te ja of te nee op de klacht reageren?

Neen.

“Dan wordt dit als een afwijzing beschouwd en zal de Raad op de zitting eerst gaan beoordelen of dit een klacht van algemene strekking of principieel belang is”.

En zo niet, dan was dat weer dat. Tabee!

Tot zover Andere Tijden 1970, terug naar de onze.