Django-actrice woest op racistische agent

15-09-2014 08:30

Daniele Watts, bekend als slavin CoCo in de Oscarwinnende film Django Unchained, is woest op een agent in Los Angeles die haar vroeg om identiteitspapieren. De actrice is naar eigen zeggen het slachtoffer van racisme. Dit meldt TMZ.

Watts en haar vriend, chefkok Brian James Lucas, zoenden elkaar donderdag gepassioneerd in een geparkeerde auto vlakbij het CBS Studio Centre. Daniele had daar een vergadering en Brian haalde haar op. Een omwonende zag het tafereel en belde de politie, die al snel ter plaatse was.

Volgens Brian ging de politieman er vanuit dat hij met een prostituee en een klant te maken had en vroeg hij om identiteitspapieren. Daniele weigerde deze te geven en liep boos weg. Het stel weet zeker dat de verdachtmakingen tot stand kwamen door racisme. “De politie zag iemand met tatoeages en een zwart meisje en maakte gelijk die associatie.”

De agent achtervolgde haar en deed haar handboeien om, waarna ze in een politieauto werd afgevoerd. Volgens Daniele waren de boeien zo strak omgedaan dat haar polsen begonnen te bloeden. De twee zijn van plan om een rechtszaak aan te spannen.