Omroep MAX woest op BBC

15-09-2014 08:48

Omroep MAX is woest op de Britse zender BBC. Samen met Albert Heijn brengt de BBC een Heel Holland Bakt-productlijn uit. Dit programma wordt door MAX gemaakt. Bestuurder Jan Slagter wist niets van het meeliften van de supermarktketen op het succes van het programma, vertelt hij in De Telegraaf.

“Heel Holland bakt is van oorsprong een programma van de BBC. In ons contract met de BBC is vastgelegd dat zij dit mogen doen. Ik wist het aanvankelijk niet eens; het staat in de kleine lettertjes. Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van.”

Volgens Slagter zou hij het zelf nooit op deze manier hebben aangepakt. “Je mag ’programmagerelateerde producten’ op de markt brengen, maar dan denk ik eerder aan een dvd of een keukenschort. Een complete lijn doet ons programma geen goed.” De omroep werkte eerder al wel mee aan een boek met recepten. Het geld dat daarmee werd verdiend, is in programma’s gestoken.

“Wij willen dit leuke programma ondersteunen door onze klanten tijdelijk producten aan te bieden die met bakken te maken hebben,” aldus een woordvoerder van Albert Heijn. Deze laat verder weten dat het bedrijf de naam Heel Holland Bakt gewoon mag gebruiken.