Horrorlift terroriseert bejaarden in Purmerend

16-09-2014 17:57

In een seniorenflat aan de Purmerendse Swazistraat drijft een kapotte lift de bewoners tot wanhoop. Omdat de lift volgens woningbouwvereniging De Woningcompagnie pas op 29 september zal worden gerepareerd, ondanks het feit dat de lift reeds drie weken stuk is, moeten de bewoners zich nog twee lange weken behelpen met een stoeltjeslift. Dit meldt RTV Noord Holland.

Inmiddels heeft de niet werkende lift al bijna een dodelijk slachtoffer gemaakt: een vrouw kreeg een hartinfarct maar kon niet zomaar per brancard naar beneden worden gebracht en overleefde ternauwernood. Met werkende lift was de vrouw sneller bij de ambulance geweest.

Ook klagen de bewoners dat ze met de stoeltjesliften hun volle boodschappentassen niet mee kunnen nemen. Daarom gaan ze noodgedwongen met de trap, wat met een kunstheup, reuma of rollator echt geen pretje is.

De woningbouwvereniging in kwestie vindt de stoeltjesliften een uitstekende oplossing. De woningbouwvereniging is echter wel de enige die dit een uitstekende oplossing vindt.