Regio

Regio met een mening: de hel van Deurne in 70 seconden

17-09-2014 17:24

Marina zit in de werkruimte en raakt in paniek. Ze hoort de een van de mannen roepen: ‘schiet hem kapot, schiet hem kapot.’ Ze grijpt het wapen dat het stel heeft aangeschaft nadat ze eerder werden overvallen en loopt richting de deur.

Ze dreigt door de kier van de deur met het pistool als een van de overvallers dreigt naar de werkruimte te komen. De man draait zich om en gaat verder met het belagen van haar echtgenoot. Ze laadt het wapen door en schiet door de kier op een van de overvallers die op haar man zit.

Kogel dwars door de arm in de juwelier
De kogel vliegt dwars door de arm van de overvaller en raakt ook de juwelier. Ze schiet dezelfde overvaller in het been. Maar hij en de andere overvaller gaan door het met het belagen van Willy.

De man is op de beelden duidelijk te zien onder de overvallers. Dan schiet Marina beide overvallers in de borst. Een van hen probeert daarna opnieuw naar de juwelier te gaan, maar zakt na een aantal seconden in elkaar.

Het drama is dan voorbij. Al met al heeft het ruim een minuut geduurd. 

 

De juweliersvrouw van juwelier Goldies in Deurne zal niet worden vervolgd voor het uit zelfverdediging doodschieten van twee overvallers, zo oordeelde het OM woensdag. Omroep Brabant maakte op basis van bronnen die beelden van de bewakingscamera’s hebben gezien een huiveringwekkende reconstructie van een 70 seconden durende nachtmerrie.