Muziekmoment

23-09-2014 18:42

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Franz Ferdinand en His Golden Messenger

Franz Ferdinand – Late Night Tales

Franz-Ferdinand-Late-Night-Tales
Genre: pop
Eigenlijk is het wel logisch dat Franz Ferdinand z’n roots gedeeltelijk in de disco heeft liggen, maar toch sta je te kijken van de selectie druipende funky disco die de Britten hebben opgedoken voor hun Late Night Tales beurt. Even ter opfrissing: Late Night Tales is de serie albums waarin verschillende artiesten (zowel bands als dj’s) nummers selecteren voor de latere uurtjes op de dag. De andere voorwaarde: de liedjes moeten allemaal een inspiratiebron zijn (geweest). Na de vorige geslaagde Late Night Tales van Django Django is het nu aan Franz Ferdinand een interessante compilatie te maken. Dat is ze gelukt. Disco (Zapp, Ian Dury), Reggae (Lee Perry), Soul (James Brown) en zat andere genres komen voorbij, vloeiend aan elkaar gebreid. Zelf Serge Gainsbourg komt voorbij.

His Golden Messenger – Lateness of Dancers

c674ef3f
Genre: pop
Vreemd eigenlijk dat His Golden Messenger zo lang buiten de schijnwerpers heeft weten te staan. Al sinds 2007 timmert het duo uit North Carolina aan de weg en op hun vijfde en laatste album weet His Golden Messenger weer flink te overtuigen. De aanstekelijke Americana, soms afgewisseld met blues en folk, en de zang van MC Taylor die sterk aan Bob Dylan doet denken maken His Golden Messenger een potentieel groot succes. Met Lateness of Dancers gaan ze in ieder geval een heel eind komen.