Buitenland

Overvaller: ‘Mensen neersteken voelt beter dan meth gebruiken’

25-09-2014 07:30

Een 22-jarige dakloze man in het Amerikaanse Seattle, die wordt verdacht van het neersteken van twee mensen, heeft de politie een bizarre verklaring gegeven voor zijn acties. Volgens John Fecteau stak hij zijn slachtoffers neer, omdat ‘dat beter voelt dan meth gebruiken’. Dit schrijft Huffington Post.

Fecteau, die verder verdacht wordt van het bedreigen en neersteken van een derde persoon die hij wilde overvallen, stak zijn slachtoffers neer op 10 september. Hij beschuldigde een vrouw ervan op een stuk karton te zitten dat aan hem toebehoorde. Toen de vriend van de vrouw hier wat van zei, werd hij in zijn nek en achter het oor gestoken. Ook de vrouw liep een messteek in haar hand op. Hierna ging Fecteau er vandoor.

Zo’n 90 minuten later kreeg de politie echter een melding van een overval, waarbij de verdachte aan het signalement van Fecteau voldeed. Niet veel later kon hij worden aangehouden.

Na zijn arrestatie zou Fecteau tegen de agenten gezegd hebben dat hij hoopte dat ‘dat jochie dood is’. Ook zei te te hopen dat hij zijn ruggengraat in tweeën had gesneden. Geen van de slachtoffers raakte ernstig gewond.

Fecteau zit vast op een borgtocht van maar liefst 245.000 dollar (Zo’n 192.000 euro).